Høstforedrag om trolldom, hekseprosesser og lokalhistorie

Trolldom og hekseprosesser med Irene Almkvist Ellefsen fra ØstfoldmuseenePå 15- og 1600-tallet ble tusenvis av kvinner og menn anklaget, dømt og henrettet for trolldom i Europa. Heller ikke Østfold ble spart. Hvordan kunne dette skje? Hvem var disse menneskene som ble mistenkt for å stå i ledtog med djevelen? Denne kvelden får du høre om et utvalg av skjebner fra Østfold: blant annet om bøddeldøtrene Anne og Marte Rimer fra Fredrikstad, om den dødsdømte tyven Mari Andersdatter fra Rakkestad som kalte sin tidligere arbeidsgiver for en varulvdatter, og om Gyri Fjøs fra Eidsberg og hennes fantastiske flukt. Foredraget tar for seg et av de dystreste kapitlene i europeisk historie, og forsøker å vise bakgrunnen for massehysteriet og anklagene.
Irene A. Ellefsen er kulturviter og forfatter, og er formidler i Østfoldmuseene. Hun jobber særlig med historie fra 1500- og 1600-tallet.

Påmelding: Påmelding ved å sette inn til til kontonummer 1050 21 03100 eller Vipps 628170. Pris: 180 kr Kaffestua i låven åpner en halvtime før foredraget, og det blir salg av kaffe og kaker. Velkommen til oss!